About me

..................................JSEM NA YOUTUBE!...............RECEPTY...............LIFESTYLE...............RECENZE...............VYCHYTÁVKY..............WISHLIST.

pátek 4. března 2016

The Black Stuff Irish Pub - recenze


Kolikrát se vám poštěstilo sednout si do příjemného přítmí, očima létat ze strany na stranu, protože takové množství nejrůznějších lahví, jste prostě neviděli; kochat se úžasným prostředím, které vás okamžitě strhne do role rodilého Ira a k tomu, popíjet kterýkoli drink vás jen napadne? Neměli jste to štěstí? Opravdu? Tak to jste určitě nebyli v Black Stuffu. Detail - již zvenku vám musí být jasné, že půjde o vyšperkovanou hospůdku. Vlajky, markýza, velký průhled do baru... když vejdete dovnitř, tak ani chodba - fungující také jako kuřácký koutek - nezůstala netknutá, vitrína s rašelinou, nejrůznějšími whiskey, jako vstup, parádní podívaná. Při vstupu do baru spatříte osvětlený "oltář" věnovaný Ardbegu - Ardbegu, jejíž jedinou českou ambasádou se právě Black Stuff stal. Na baru sedí buďto samotáři, kteří si přišli, pro svou chvilku nerušeného klidu nebo zvědavci, kteří zásobují barmany hromadou otázek, na které svižně dostávají  odpověď. V prostoru před barem jsou stolečky, která jsou perfektní, na povídání si. V dlouhé uličce, která propojuje přední a zadní část baru, se většinou shlukují skupinky, jenž sedí okolo soudků. Stále ještě v přední části je oddělená místnost,  kde se nachází gauč - výborný na nějaké to randíčko! A dva stolečky vhodné pro menší skupinku. V zadní, kuřácké části se nachází prostory pro skupiny i perfektní misto v křeslech, které přímo vybízí k diskuzi nad dobrým pitím. Je zde i plátno, takže vám neuteče ani Liga mistrů. Poslední místností je zde "zahrádka",  která není vůbec žádná zahrádka, ale prostor, kde je možné v létě úplně stáhnout střešní okna, takže čerstvý vzduch zaručen!  A v zimě vás zde zahřeje teplo krbu. To by bylo k prostorům. Na zahrádce najdete i menší útulný bar, na kterém se čepují aktuální pivní speciály!  Co se piv týče, Black Stuff získal ocenění BeerPub roku 2015! Piv je zde opravdu nespočet - od klasiky Guinness přes  Hoegaarden, Paulaner, Stella Artois až po Fuller'sy! O lahvích jako takových je važně zbytečné mluvit, protože se vůbec necítím kompetentní tady psát nějaké moudra - to musíte zažít. Množství, typy, druhy, značky... rozhodně zde ukojíte své nejniternější chutě. A pokud si nebudete jisti,  co jak a nebo proč - skvělí barmani vám rádi pomohou.  Pokud jste nezkušená holka jako já, je zde i velký výběr drinků a opět platí - pokud si nejste jista, stačí se zeptat :).  Mě osobně nejvíce chutná Bramble, klasický Gin&Tonic v různých variacích anebo moje nejvíc nejoblíbenější Virgine Mary ♡. Jenom jak to píšu, se mi chce brečet jak moc je dobrá! Barmani jak už jsem řekla, jsou skvělí a znalí. Ale samozřejmě pohodlí zákazníků zajišťují servírky,  které jsou usměvavé a vždy se pro vás snaží udělat maximum. 
Vůbec nevím co ještě napsat, protože je zde tolik věcí, o kterých se dá mluvit a mluvit. Tohle si musíte zažít!  Takže šup šup a dejte si něco dobrého! 

P.S. Nic z toho neplatí na Svatého Patrika.  Tenhle perfektní podnik se promění na hotový zelený blázinec, je tu asi miliarda rázem rodilých irů, Jameson a Guinness teče proudem, irské songy se linou vzduchem společně s hlasitým jásotem a smíchem.  Kdo nebyl na Svatého Patrika v Black Stuffu, nikdy nepochopí, co za zážitek to je! Rezervaci už určitě nesežene,  ale to nevadí!  Před vchodem na vás bude čekat mini venkovní bar, kde si na stojáka Jamesona vychutnáte a irské občanství na vás přeskočí i tak!  

#paulinevblackstuffu #blackstuffolomouc